4 Ekim 2008 Cumartesi

Greencard Almak için Hazır mısınız ?

Greencard alıp hayatında köklü değişiklikler yapmak isteyenlerden birimisiniz ?
Büyük ihtimalle öylesiniz . Peki kendinize şu soruyu sordunuz mu neden greencard ? Bunu neden istiyorsunuz?

Eğer bu soruya hayatımda köklü bir değişim yapmak ve adı özgürlükle anılan sosyal güvenceleri yüksek bir ülkede yaşamak istiyorumsa. O halde önce değişime ülke yerine kendinizden başlamalısınız . Şöyle düşünün aynı kültürden ve aynı dilden olduğunuz bir ülkede tam anlamı ile uyumlu değilsiniz , yada ülkenizin sosyal güvencelerininden tam anlamı ile faydalanamıyorsunuz . Bunun için ülke değiştirmek gereksiz. Çünkü gideceğiniz Abd ülkesindede dil ve dilden kaynaklı uyum sorunu yaşama gibi bir prüz var ? Eğer Abd ingilizceniz yetersizse orda devletin sosyal imkanlarından yararlanmak için gerekli müracatları bireysel olarak yapamayacaksınız . Sizin yerinize bu türden işlemleri yapması için bir vekil atadığınızda büyük ihtimalle paranızı çarpacaklardır. Bu tip olaylar sadece Türkiyede olmuyor. Ordada bu tür yasadışı işler olacaktır. Bu gibi vahim bir olayla karşılaşmamak için Green card başvurusu yapmadan önce sizi gitmek istediğiniz Abd ülkesinde anlatma ve anlama sıkıntısı çekmeyecek düzeyde bir ingilizce öğrenmeye davet ediyorum.
Zaten müracat yaptığınız greencard formundan sonra sizi geri arayacak kişilerdende yada mulakat için gittiğiniz Büyükelçiliktede bu tip telkinlerle karşılaşacaksınız. Ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamamak için en son yapmanız gereken dil öğrenme gibi bir seçeneği en başa alarak şansınızı misli misli katlayın, greencard alacak kişiler listesinde en üst seviyede yerinizi alın .

2 yorum:

US Visas dedi ki...

Marry a US citizen, if you have a fiance or are going to marry a US Citizen do it in the USA, even if your visa is expired you can obtain a greencard. Have a US Family member sponsor you.If you have a brother or sister or parent in the US who is a citizen or current greencard holder they can file for you to obtain a greencard, being an cuts the time significantly. Apply through online
for US Immigration Forms.

Samuel Beckett dedi ki...

Green Card Lottery is one of the best way to get green to USA compared to going through by immigration process.