1 Şubat 2009 Pazar

Yaz Tatilinizde WAT ile Amerika'yı Keşfedin

Work & Travel, uluslararası alanda üniversite öğrencilerine ABD'de yaz tatili süresince en az 1 en fazla 4 ay boyunca çalışma imkanı sağlayan bir çalışma ve tatil programıdır. Yaz tatili boyunca 4 aylık sürede Amerika'da çalışarak hem masraflarınızı karşılayabileceğiniz hemde bu programa Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinden katılan yılda 50.000 öğrencilerle değişik paylaşımlarda bulunabilme imkanı sağlıyor . Program haziran başında başlayıp ekim ayında sona erer. Programa katılan öğrenciler J -1 vizesi ile ABD'de bulunur.

Yaz mevsiminin başlaması ile hareketlenen turizm sektöründe ortaya çıkan iş açıklarını kapatmak için uluslararası öğrencilerin katıldığı Work & Travel programı tam anlamıyla yaz işlerini kapsar. Programa katılan öğrenciler çalıştıkları işletmeye bağlı olarak saat başına $5 ile $10 arasında maaş almaktadır. Haftada 25-30 saat arası ya da işletmenin ihtiyacına göre 40 saate kadar çalışma imkanı sunulmaktadır. Bazı işletmeler konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşılarken, çoğunlukla bu masraflar öğrencinin kendisine aittir.

Work & Travel programına katılan öğrenciler İngilizce pratiklerini ilerletmenin yanı sıra, çalıştıkları işte kazandığı parayla da masraflarını çıkarma imkanı buluyor. En önemlisi, Amerika seyahati tecrübesi ile gençlerin ufku genişliyor, özgüvenleri artıyor. Bu dosyamızda Work & Travel programı hakkında ihtiyaç duyacağınız bütün bilgileri sizlere sunuyoruz.

Hiç yorum yok: